Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Duygusal Yemenin Belirleyicileri Olarak Kişilik Özellikleri, Beden Algısı ve Tüketici Karar Verme Tarzlarının İncelenmesi
(Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmanın amacı, kişilik özellikleri, beden algısı ve tüketici karar verme
tarzlarının, duygusal yemeye etkisinin ve bu değişkenler arasındaki ilişkinin
incelenmesidir. Araştırmanın diğer bir amacı ise alan yazında ...
Romantik İlişkisi Olan ve Olmayan Bekar Kadınlarda Beden Algısının Psikopatolojik Semptom Düzeyleri Açısından İncelenmesi
(Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmanın amacı, romantik ilişkisi olan ve olmayan bekar kadınlarda beden algısının psikopatolojik semptom düzeyleri açısından incelenmesidir. Çalışma 150 romantik ilişkisi olan ve 150 romantik ilişkisi olmayan toplam ...
18-22 Yaş Ergenlerde Beden Algısı, Duygu Düzenleme Güçlüğü ve Ayrılma Bireyleşme Açısından Yeme Tutumunun İncelenmesi
(Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)
Bu çalışmanın amacı bireylerin yeme tutumlarının, ele alınan ölçek ve alt boyut puanları açısından cinsiyet, kilo, boy gibi sosyodemografik değişkenlerin yanında kilosunu değerlendirme ve daha önce diyet yapıp yapmama gibi ...
Ergenlerde Ayrılma-Bireyleşme Düzeyi ve Cinsiyete Göre Beden Algısı, Duygu Düzenleme Güçlüğü ve Yeme Tutumu
(FSM Vakıf Üniversitesi, 2022)
Bu çalışmada, ergenlerde yeme tutumunu belirleyen etkenler olarak beden algısı
ve duygu düzenleme güçlüğünün etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Aynı zamanda,
ergenlerin ayrılma - bireyleşme düzeylerinin ve cinsiyetin ...
18-25 Yaş Arası Üniversite Öğrencilerinin Duygusal Yeme Davranışlarında Beden Algısı ve Aleksitimi Etkisinin İncelenmesi
(Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)
Bu çalışmanın amacı aleksitimi ve beden algısının duygusal yemeye etkisini incelemektir. Çalışma Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitimine devam eden 341 öğrenci ile yürütülmüştür. Katılımcılardan Kişisel Bilgi Formu, ...