Zekeriya Kurşun, Küçük Said Paşa: Sultan II. Abdülhamid’in Gölgesi, İstanbul: Vakıfbank Kültür Yayınları, 2024, 9786256385993, 416 s. - Karataşlıoğlu, Emin (FSM Vakıf Üniversitesi, 2024)
Kitap, Sultan II. Abdülhamid döneminde yedi defa, II. Meşrutiyet yıllarında ise iki defa sadarete getirilmiş olan Küçük Said Paşa’nın hayatı etrafında bir dönem okumasını içermektedir. Eser, giriş ve dokuz bölümden meydana gelmektedir. Kurşun, çalışmasının “Giriş” bölümünde -ilerleyen sayfalarda detaylandıracağı üzere- II. Meşrutiyete giden süreci ve ilan edildiği gece yaşananları “Rumeli’de genç subayların yaktıkları ateşin ışıkları Yıldız Sarayının uzandığı Boğazın sularına yansımaktaydı.” sözleriyle özetlemiştir.