Kültür Turizminde Kamu Özel Sektör İş Birliği Galata Bölgesi Turizm Rotası - Yılmaz, Ertuğrul (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)
Çalışmada kültür turizminde kamu özel işbirliği ile taşınmaz kültürel miras konusu ele alınmış, kamu özel sektör işbirliği ve kültürel miras kavramları üzerinde durulmuştur. Bu bağlamda taşınmaz kültürel mirasın bazı önemli örneklerinin mali ve organizasyon temelli sorunlar nedeniyle çürümeye bırakılması tezin araştırma sorusunu oluşturmaktadır. Araştırmanın bir model geliştirme aşaması ise, geçmişi iki bin yıllık tarihe dayanan Galata bölgesindeki taşınmaz kültürel miras çerçevesinde ele alınmış olup literatür taraması ve saha çalışması yapılarak bölge incelenmiştir. Kamu-Özel işbirliği ile böyle bir rotanın hayata geçirilmesi kültürel mirasın çürümeye bırakılışının önüne geçmesi ve bölgeye ekonomik kazanç sağlaması açısından önem arz etmektedir ve tez çerçevesinde daha sonra yapılacak uygulamalar için bir örnek pilot proje geliştirmeyi amaçlamıştır.

In the study, the issue of immovable cultural heritage with public-private cooperation in cultural tourism has been discussed, and the concepts of public-private sector cooperation and cultural heritage are emphasized. In this context, leaving important examples of immovable cultural heritage to decay due to financial and organization based problems constitutes the research question of the thesis. A model development phase of the research was handled within the framework of the immovable cultural heritage in the Galata region, which has a history of two thousand years, and the region was examined by literature review and field study. The implementation of such a route with Public-Private Partnership is important in terms of preventing the decay of cultural heritage and the aim of the thesis is to develop a sample pilot project for future applications.
In Cultural Tourism Public Private Sector Collaboration Galata Region Tourism Route
Keywords: Kamu-Özel İşbirliği; Kültürel Miras; Galata; Kültür Turizmi; Public and Private Sector Cooperation; Cultural Heritage; Cultural Tourism