Urfa’da Vakıf Kitaplar Üzerine Bir Değerlendirme - Kurtoğlu, Mehmet; Karakeçili, Enver (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015)
Urfa’da Osmanlı dönemi kitap ve kütüphane konusuna değinen bu makalede, üçü yeni, biri de daha önce yayınlanmış olan dört adet vakfiye üzerinden kitap ve kütüphane konusu incelenmektedir. Söz konusu incelemede Urfa’daki kitap ve kütüphane kültürü ile bunun şehrin kültürel hayatına yansıması anlatılmış olup, Şeyh Ramazan Efendi Vakfı, Hacı Hafız Mustafa bin Hasan, Dede Osman Efendi ve Hacı Kurra Efendizade Mehmed Halid Efendi Vakıflarına ait vakıf kitaplara yer verilmiştir.
An Evaluation of the Waqf Books in Urfa
Keywords: Urfa; Vakıf; Kütüphane; Vakıf Kitaplar; Urfa; Waqf; Library; Waqf books