Doç. Dr. Mukadder Arif Yüksel, Tefsir ve Sosyoloji Bağlamında İnsanlarda Dünyevîleşme Temâyülü, Samsun: Üniversite Yayınları, 2024, 232 s. - Cengiz, Abdullah (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 2025)
Öncelikle, bu kitabın son derece titiz ve sistematik bir araştırmanın ürünü olduğu açıkça görülmektedir. Yazar, konuya derinlemesine vukufiyeti ve kaynaklara olan hâkimiyetiyle yalnızca mevcut literatürü derlemekle kalmamış, aynı zamanda alana özgün katkılar sunan yeni tespit ve değerlendirmelere de yer vermiştir. Bu yönüyle eser hem içerik hem de yöntem açısından akademik camiada dikkate değer bir çalışma olarak öne çıkmakta; ilgili alanda yapılan araştırmalara sağlam bir zemin teşkil edecek nitelikte bir başvuru kaynağı olma potansiyeli taşımaktadır.