N. F. Katanov, Oçerki Uryanhayskoy Zemli, (Dnevnik Puteşestviya, İspolnennogo V 1889 Godu Po Poruçeniyu İmperatorskoy Akademii Nauk İ İmperatorskogo Russkogo Geografiçeskogo Obşçestva), Kızıl: TİGİ, 2011, 383 s. - Fındık, Ayşe Şeyma (FSM Vakıf Üniversitesi, 2022)
N. F. Katanov’un 13 Mart-30 Ağustos 1889 yılları arasında Rusya Bilimler Akademisi ve Rus İmparatorluğu Coğrafya Kurumu desteğiyle Doğu ve Batı Sibirya, Kuzey Moğolistan, Çungarya, Çin(Türkistan)’e yaptığı seyahat esnasında tutmuş olduğu günlük; Tuva İnsani Araştırma Enstitüsü (TİGİ) ve Büyük Petro Antropoloji ve Etnografya Müzesi (Kunstkamera)‘nin girişimiyle yayımlanmıştır. Kitabın baş editörlüğü K.A. Biçelday tarafından, bilimsel editörlüğü ise M.P. Tatarintseva tarafından yapılmıştır. Ayrıca günlüğün düzenlenmesi ve yayıma hazırlanması A.K. Kujuget tarafından yapılmıştır. Kujuget aynı zamanda günlüğe bir değerlendirme yazısıyla katkıda bulunmuştur.