Kütüphane Bülteni, 13 - (:unkn) unknown (FSM Vakıf Üniversitesi, 2026)
Sahn-ı Seman Medreseleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun “Klasik Çağı'nı inşa eden insan kaynağının kalbidir. Bizans kiliselerindeki geçici çözümlerin ardından devletin kendi özgüveniyle ve muazzam bir bütçeyle kurduğu bu akademi, Fatih Sultan Mehmed’in “kılıçla fethedilen coğrafyanın ancak kalemle, kanunla ve bilimle elde tutulabileceği” yönündeki derin felsefesinin tasa oyulmuş halidir. Bu kurumda atılan sağlam temeller, Osmanlı ilmiye sınıfını yüzyıllar boyunca ayakta tutacak olan kurumsal omurgayı oluşturmuştur.