Hurda Araçlar ve Enerji Tasarrufu - Yılmaz, Fevzi (Dünya Gazetesi, 2012)
Trafik güvenliğinin çok önemli sorun olduğu büyük kentlerimizde problem giderek kronikleşmektedir. Şehirlerimizde yol hacmi sabit kalırken (veya çok az artarken) araç sayısı yıllar içinde katlanmakta ve ulaşım baş edilmez hale gelmektedir. Eski araçların tasfiyesi eksenli adımlar problemi tamamen olmasa da kısmen çözebilecektir. Yakın geçmişte sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından, "Hurdayı Yoldan Çekin" projesi (Ufuk Sandık, Sabah, 6 Şubat 2012) gündeme getirilmiştir. Bu proje ile eski araçların ulusal ekonomi, trafik ve çevreye verdikleri zarar ayrıntılı olarak verilmekte ve önlemler önerilmektedir.