Daltaban Mustafa Paşa - Özcan, Abdülkadir (İstanbul Üniversitesi, 1987)
Daltaban Mustafa Paşa, yeniçerilik yapmış, bazı eyalet valiliklerinde bulunmuş, batıda ve doguda, ordu seraskeri olarak, onemli mevkilerde küçümsenmeyecek faaliyetlerde bulunmuş, veziri azamlık makamına getirilmiş, bu arada adı menfi hadiselere karışmış, hulasa, devlet yönetimini kısa da olsa elinde tutmuş biri oldugu hal de,küçük bir iki çalışma dışında biyografisi müstakil olarak ele alınmamış bir şahsiyettir.