Şaban Kayıhan, Hukukun Temel Kavramları - Uzun, Pınar (FSM Vakıf Üniversitesi, 2013)
Hukuk bilimine girişe ilişkin temel kavramları en sade ve sistematik şekilde ele almayı amaçlayan bir çalışma olan Prof. Dr. Şaban KAYIHAN’a ait Hukukun Temel Kavramları adlı bu kitap, dört yıl boyunca yoğunlaştırılmış bir şekilde hukuk dersleri alacak olan hukuk fakültesi birinci sınıf aşamasındaki öğrenciler için hukukun bütün kavramlarını mantık silsilesi içerisinde kuşbakışı olarak öğrenmelerinin yanında, hukuk derslerini ön lisans ve lisans aşamalarında alan diğer öğrenciler için de ders kitabı olarak tasarlanmıştır
Keywords: Hukuk; Türkiye; Turkey; Law