Eğik Düzleme Gelen Işınım Hesapları için R Dönüşüm Faktörlerinin Bulunması - Arınç, Ümit Doğay (Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği, 1981)
Güneşli su ısıtıcılarının ön projelendirilmesinde eğik toplayıcı düzlemine gelen ışınım hesapları için R dönüşüm faktörleri önemli rol oynar. Bu tebliğde R faktörleri, enleme, toplayıcı eğim açısına ve mevsimlere göre grafik metodla bulunmuş tablolar halinde verilmiştir.