Sabahattin Ali, Sait Faik ve Mustafa Kutlu Hikâyelerinde Anlatıcı-Okur Tiplerinin Benzerlikleri ve Farklılıkları - Ural, A. Ali (FSM Vakıf Üniversitesi)
Çalışmanın ağırlık noktası, Türk hikâyeciliğinin üç önemli ismi olan Sabahattin Ali, Sait Faik ve Mustafa Kutlu’nun, hikâyelerini aktarmak üzere seçtikleri anlatıcıları incelemek, ulaşmayı hedefledikleri okur tiplerini tespit edebilmek ve her üç hikâyecinin bu bağlamda benzerliklerini ve farklılıklarını ortaya koyabilmektir. Bütün hikâyelerinin incelenmesinden sonra özellikle Sait Faik ve Mustafa Kutlu için mevcut anlatıcı ve okur tipolojisinin dışında birtakım anlatıcı ve okur tipleri tasarladıkları görülmektedir. Onlar için yeni tanımlar önerilmeye çalışılmıştır.

The main focus of the study is to examine the narrators chosen by three prominent Turkish short story writers: Sabahattin Ali, Sait Faik and Mustafa Kutlu and identify the types of readers they target in their stories, revealing the similarities and differences between the three authors regarding the subject. After all the stories have been examined, it is revealed that, especially in the case of Sait Faik and Mustafa Kutlu, certain types of narrators and target readerships have been conceived of by the authors which stand outside the existing typology. The study aims to propose new definitions for these new varieties.
Similarities and Differences Between Reader-Narrator Types in the Short Stories of Sabahattin Ali, Sait Faik and Mustafa Kutlu
Keywords: Sabahattin Ali; Sait Faik; Mustafa Kutlu; Anlatıcı; Okur; Narrator; Reader