Vakıfsever Bir Hanım Sultan: Mihrimah - Eynallı, Ebru (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2014)
Mihrimah Sultan, Kanunî Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın kızı, Rüstem Paşa’nın eşi, bir hünkarın ablası ve bir hünkarın halası olarak yakınında Osmanlı tarihinin en güçlü kişilerin olduğu bir ortamda yetişmiştir. Babası tarafından çok sevilen Mihrimah, annesi, babası ve kocası Rüstem Paşa arasında bir denge unsuru olmuş ve kardeşleri arasında da aynı misyonu sürdürerek siyasi alanda da adını tarih sayfalarına yazdırmıştır. Osmanlı Devletinin en güçlü karakterleri arasında yetişmiş olan Mihrimah, bu siyasi ortamın getirdiği ayrıcalıkları ve ağır sorumlulukları beraberinde yaşamıştır. Elinde bulunan siyasi ve ekonomik güç sayesinde ismini günümüze ve geleceğe taşıyan pek çok vakıf hayratın baniliğini üstlenme fırsatı bulabilmiştir. Mimar Sinan gibi bir dehayla aynı dönemde yaşamış olması da Mihrimah Sultan için büyük bir şans olmuş onun sayesinde İstanbul’un iki önemli tepesine büyük ve görkemli iki Külliye yaptırmıştır. Cömertliği ve hayırseverliğiyle tanınan Mihrimah, güçlü bir vakıf kurucusu olarak insanlığa büyük hizmetler sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.
A Charitable Lady Sultan: Mihrimah