Ali Bulut, Belâgat: Meânî – Beyân – Bedî - Arslan, Hüseyin (FSM Vakıf Üniversitesi, 2016)
Arap dil ilimleri içerisinde bağımsızlığına en son kavuşan ilim dalı belâgattır. Bu alanda klasik dönemde çok önemli eserler verilmiştir. Çağımızda belâgata modern bir veçhe vermek amacıyla bir kısım yeni çalışmalar da yapılmıştır. Ancak bahsi geçen bu çalışmaların tamamının dili Arapça olup günümüz Türkçesi ile kaleme alınmış belâgat kitaplarının sayısı bir elin parmaklarından azdır. Çok az sayıda olan bu eserlerin bir kısmı Türk Edebiyatındaki edebî sanatları anlatma çabasıyla belâgat kurallarına değinmiş, geri kalanlar ise belâgatı bir bütün olarak ele almamış sadece bazı konularını işlemiştir. Türkçemizde henüz hak ettiği ilgiye kavuşamamış olan belâgat ilmi ile ilgili bu boşlukları gören Ali Bulut aşağıda tanıtmaya çalışacağımız eserini kaleme almıştır.