Sudan Başkonsolosu Üniversitemizi Ziyaret Etti - FSM Vakıf Üniversitesi (My University, 2013)
Sudan Başkonsolosu Asım M. A. Muhtar İbrahim Üniversitemize nezaket ziyaretinde bulundu. Önce Rektörlük binamızı ziyaret ederek Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Doğan ARINÇ’la görüştü. Görüşmede, Üniversitemiz ile Sudan Üniversiteleri arasında akademik ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde duruldu. Daha sonra Topkapı Yerleşkemize geçen Başkonsolos, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan ARSLAN tarafından karşılandı; Fakültemizin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Dekanımız, 2013 yaz tatilinde Öğrencilerimizin Arapça Pratiklerini geliştirmek için Sudan Üniversitelerinde kurs imkânları sağladığından ve akademik ve kültürel alanlarda katkılarından dolayı Başkonsolosa teşekkürlerini sundu. Başkonsolos da, iki kardeş ülkenin en üst düzeyde yardımlaşmalarının kardeşlik hukukunun gereği olduğunu ve bu alanlarda her türlü katkıyı sağlamaktan kaçınmayacaklarını ifade etti.
Keywords: Sudan; Sudan Başkonsolosu; İslami İlimler