Ahmet Demirel, İkinci Grup’un Kurucularından Selâhattin Köseoğlu’nun Milli Mücadele Hatıraları - Develi, Aytül (FSM Vakıf Üniversitesi, 2018)
Tanzimat’tan önce kaleme alınmış olan şuara tezkireleri, menakıpname, siyer, fetihname, sefaretname gibi eserler bilinen anlamıyla birer hatırat olmasalar da bu türe özgü özellikler taşırlar. Ancak gerçek manada hatıra yazma geleneği, Tanzimat döneminde, bazı devlet adamlarının batıdaki meslektaşlarına özenmesi ile başlamış ve giderek günümüze kadar gelmiştir. Hatıratların, yazarının dönemin görgü şahidi olması bakımından tarihçiler açısından önemi büyüktür. Bu eserlere 1918-1922 arasını kapsayan Milli Mücadele yıllarını anlatan hatıratları örnek verebiliriz. Mondros Mütarekesi’ni ve Milli mücadele yıllarını ayrıntılı bir şekilde anlayabilmemiz için o dönemi anlatan hatıratlar büyük bir açığı kapatıyor. Anılan dönemin kahramanlarının hatıratları gecikmeli olsa da yayınlanmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de Birinci Meclis’te İkinci Grup’un Kurucularından Salâhattin Köseoğlu’nun Milli Mücadele Hatıraları adlı eserdir.