Giresun Merkezde Osmanlı Devri Vakıf Eser Kitabeleri - Fatsa, Mehmet; Sarıtaş, H. İbrahim (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2012)
Bu çalışmada Giresun merkezdeki vakıf eserlerden, cami, çeşme ve bahçe kitabeleri ele alınmıştır. Çoğu hizmet verir durumdaki bu eserlerden 6 Osmanlı camiinde 9 adet kitabe, 4 çeşmede 5 adet kitabe; çeşmesi bulunmayan 2 kitabe ve bir bahçede 2 adet kitabe tespit edilerek okunmuştur. Genellikle 19.yüzyılda ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yazıldığı anlaşılan bu eserlerden, şehrin tarihine ışık tutabilecek önemli ayrıntılar elde etmek mümkün olmuştur.
Waqf Artwork Tablets Of Ottoman Period in The City Center Of Giresun
Keywords: Vakıf; Cami; Çeşme ve kitabeler; Foundation; Mosques; Fountain and inscriptions