+A- Eki ve Adların Fiilleşme İstikametleri Üzerine - Karabeyoğlu, Adnan R. (Gökkubbe, 2007)
Türkçede adlardan fiil türeten eklerin birden fazla oluşu, hâliyle fiilin ifade ettiği kavram bakımından bu eklerin her birinin adları flilleştirme istikametlerinde farklılıklar olduğunu düşündürmektedir. Bunlardan +A- ekinin getirildiği adların fiilleşme istikametlerinin semantik ve sentaktik ilişkiler bakımından incelendiğinde bu istikametlerin nesne-hareket, özne-nesne, özne-nitelik (durum) ve özne-iş ilişkileri etrafında kümelendiği görülmektedir. Denominal suffixes, due to their wide range, have some semantical distinctions in the sense of verbalizing the concept of nouns. When the functions of suffix +A were examined in a semantical and syntactical way it was seen that verbalization directions are in groups related to object-action, subject-object, subject-quality (status) and subject-activity.
Suffix +A- and Directions of Verbalization of Nouns
Keywords: Ad; Fiil; Fiilleşme; Noun; Verb; Verbalization