Osmanlı Siyasetnamelerinde Reaya Hukuku - Özcan, Abdülkadir (Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 1992)
Arapça, insan toplulugu anlamına gelen raiyye veya raiyyet kelimesinin cogulu olan reaya tabiri ile, ziraatle ugraşan kimseler, genel anlamda ise Müslüman olsun gayrimüslim (zimmi) olsun, bir hükümdarın idaresi altmdaki halk kastedilirdi.