Nuruosmaniye Camii'nin Hat Düzeni - Özsayıner, Zübeyde Cihan (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2012)
Nuruosmaniye Camii, Barok üslubun Osmanlı’daki ilk önemli eseridir. Bu çalışmada, sadece caminin yazıları ele alınacaktır. Nuruosmaniye Camii’deki yazılar, tek bir hattatın elinden çıkmamıştır. Burada, Ali bin Murad, Mumcuzâde Mehmed bin Ahmed Rasim Efendi, Yedikuleli Seyyid Abdülhalim Efendi, Yahya Fahreddin Efendi, Kâtipzâde Mehmed Refi Efendi ve Bursalı Müzehhip Ali Efendi gibi altı farklı hattat ismi zikredilmektedir.
Placement Technique of Calligraphy Works in Nuruosmaniye Mosque
Keywords: Barok Üslup; Hat; Hattat; Baroque Style; Calligraphy; Calligrapher