Fatih Camii Hünkar Köşkü 2007-2012 Onarımı - Altun, Gülşah (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2013)
Fatih Külliyesi İstanbul’da bulunduğu bölge itibariyle geçmiş dönemlerden beri insan yoğunluğunun olduğu durak noktalarından biri olmuştur. Etrafında örülmüş tarihi dokunun etkisiyle sosyal hayat gelişmiş, ibadet için önemli bir mabet olmuştur. Halkın ilgisinin yanında devlet büyükleri için de giderek anlamlı olan bir camii olmuştur. Fatih Camii’nin ilk yapılaşmasında bulunmayan Hünkâr Kasrı yapıya iç ve dış yan mahfillerle beraber III. Mustafa Dönemi’nde eklenmiştir. Günümüze gelene kadar geçen sürede yapı devamlı müdahale görmüştür. Bu onarımda yapısal bütün hasarlar giderilmiş, kalemişi yüzeylere gerekli müdahalelerde bulunulmuştur. Günümüz kullanımına uygun olarak mobilya tefrişi yapılmış ve kullanıma açılmıştır.
Restoration of the Sultan's Lodge of Fatih Mosque Between 2007-2012
Keywords: Hünkar Kasrı; Fatih Camii; Restorasyon; Rölöve; Kagir Yapı; Sultan's Lodge; Fatih Mosque; Restoration; Drawing; Masonary Building