Fatih: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bülteni, 30 - Ladikli, M.Faruk (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, 2024)
Binlerce yıllık mazide, on binlerce vakıf ve vâkıf... Bunların içerisinde, âdeta parıldayan bir yıldız; Fatih Sultan Mehmet... 10 asırlık bir hayali gerçekleştiren, hedefe ulaşan ve kutsal övgüye mazhar olan cihan hükümdarı. Bilim ve inancın gösterdiği yolla fethettiği İstanbul’u, bizlere yurt eden ve kendi öz mallarını milletin hizmetine sunan bir vakıf insan ve tarihte birçok farklı isimle anılan eğitim, bilim, kültür ve sanatın olgunlaştığı, vücut bulduğu yer; Üniversite.