Vefatının 50. Yılında Mehmed Fuad Köprülü (Hazırlayan: Prof. Dr. Fahameddin Başar). Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, Ankara, 2017. ISBN: 978-975-19-6680-3 [141 sayfa: 1 Önsöz, 4 Panel Bildirisi metni + açılış ve kapanış konuşmaları] - Kurtoğlu, Mehmet (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2017)
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 2016 yılını, ölümünün 850. Yılı dolayısıyla Hoca Ahmed Yesevi Yılı ve ölümünün 50. Yılı münasebetiyle Fuad Köprülü Yılı olarak belirlenmiş, bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, vakıfların hukukî mahiyeti ve vakıf müessesesi hakkında çok kıymetli araştırmalar yapmış olan bu büyük ilim adamını vefatının 50. yılında unutmamış, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile birlikte bir panel düzenlemiştir. İstanbul’da, 12 Mayıs 2016 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi (Yenikapı Mevlevihanesi) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiş olan anma toplantısında sunulan bildirilerin bir araya getirilmesinden oluşan kitap, Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın editörlüğünde “Vefatının 50. Yılında Mehmed Fuad Köprülü” adıyla yayınlanmıştır.