Dağıtım Yönetim Sistemleri - Taşdirek, Aybüke; İsbitiren, Gökhan (T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014)
Mevcut elektrik dağıtım şebekelerinin kontrolünün zorluğu, elektrik dağıtım şebekelerinde enerji verimliliği sağlanması, operasyonel maliyetlerinin düşürülmesi ve bu sayede çevreye katkıda bulunulması için enerji otomasyon sistemleri geliştirilmektedir. Bu sistemlerin diğer bir önemli getirisi de yasaların zorunlu kıldığı enerji kalitesi, sürdürülebilirlik, güvenilirlik ve sistem performansına katkıda bulunmalarıdır. Dağıtım şebekelerine entegre edilen ve birbiriyle haberleşen akıllı ekipmanlar ve bunlardan toplanan bilgilerin kompleks algoritmalarla işlenmesiyle şebekeler optimize edilebilir. Dağıtım Yönetim Sistemleri (DMS(Distributed Management Systems)) şebekeden toplanan bilgileri kompleks algoritmalar kullanarak operatöre kontrol, analiz optimizasyon ve planlama fonksiyonları sunmaktadır. Energy automation systems are developped due to the difficulty of existing electricity distribution networks, providing energy efficiency in electricity distribution networks, decreasing operational costs and thus contributing to the environment. Another important return of these systems is that they contribute to the energy quality, sustainability, reliability and system performance that is obliged by law. Grids can be optimised with smart equipments that are integrated in distribution networks and communicate with each other and processing the data collected out of these with complex algortihms. Distribution Management Systems offer control, analysis optimisation and planning functions to operators by using complex algorithms for data gathered from the network.
Distribution Management Systems