Vakıf ve Sivil Toplum (Hazırlayan: Prof. Dr. Fahameddin Başar). Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, 2017, Ankara. ISBN: 978-975-19-6692-6 [195 sayfa: 11 Sempozyum Bildiri metni + 20 Fotoğraf] - Müderrisoğlu, Fatih (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2017)
Dergimizin bu sayısında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan iki kitabın tanıtımı okuyucunun beğenisine sunulmaktadır. Vakıf ve Sivil Toplum adlı kitap, M. Fatih Müderrisoğlu tarafından okuyucuya tanıtılmaktadır. Vefatının Ellinci Yılında Fuad Köprülü adlı kitabın tanıtımı ise Mehmet Kurtooğlu tarafından yapılmaktadır. Mehmet Kurtoğlu tarafından tanıtımı yapılan bir diğer kitap tanıtımı ise Görgün Özcan’ın Yeditepe Yayınlarından çıkan “Osmanlı Şehirciliği ve Vakıflar” adlı kitabıdır. Bu bölümdeki son yazı ise Hasan Hüseyin Güneş’in Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu adlı organizasyon hakkındaki değerlendirme yazısıdır.

In this issue, two books published by Directorate General of Foundations are presented. M. Fatih Müderrisoğlu presents the book called Vakıf ve Sivil Toplum. Mehmet Kurtoğlu presents the book called Vefatının Ellinci Yılında Fuad Köprülü. Another book presentation by Mehmet Kurtoğlu is Görgün Özcan’s book titled Osmanlı Şehirciliği ve Vakıflar by Yeditepe Publications. The last article in this section is written by Hasan Hüseyin Güneş about the organization called International Jerusalem Foundations Forum in Istanbul in May.