Meme Kanseri Tanılı Kadınlarda Öz Değerlendirme ve Benlik Kavramı - Antohi, Iulia (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2020)
Bu bilimsel ve teknolojik ilerleme zamanında, çeşitli zihinsel bozukluklara yol açan stresli, psiko-travmatik durumların sayısı artmaktadır ve bu aynı zamanda bir takım somatik hastalıkların nedenlerinden biridir. Bu bağlamda, kronik veya ciddi somatik hastalıklardan muzdarip olan hastalara psikoloji alanında ilgi artmıştır. Bilimdeki etkileyici gelişmeler kanser hastalarının da sorununu gündemden çıkarmıyor. Onkolojik hastalık durumunda sağlığı koruma sorunu, kanserin yüksek yaygınlığı ve belirgin büyüme eğilimi nedeniyle, pratik tıp ve psikoloji çerçevesinde talep gören acil bir modern psikolojik araştırma alanıdır.
Keywords: Hastalık; Benlik; Meme Kanseri; Beden İmajı ve Öz Değerlendirme