Nahiv Terimlerinin Ortaya Çıkış Süreci - Biçer, Ali (Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2008)
Bu makalede nahiv terimlerinin ortaya çıkış süreci incelenmiştir. Çalışma bir giriş, iki bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır. Girişte terim konusuna kısaca değinilmiştir. Birinci bölümde nahiv terimlerinin ortaya çıkış süreci ele alınmış, ikinci bölümde ise Ebu’l-Esved ed-Dueli’den hicri III. asrın sonuna kadar olan dönemde terimlerin gelişmesine katkıda bulunan alimler zikredilmiştir. Gelişme sürecinde ortaya çıkan bu terimlerden birçoğu bugün hala kullanılırken bir kısmı da ya kısaltılmış ya da değiştirilmiştir.
The Process of Appearing of Arabic Grammar Terms
Keywords: Nahiv; Terim; Süreç