Tahirü’l-Mevlevî, Aruz-Kâfiye-Nazım Türleri ve Nazım Şekilleri- Tedrîsât-ı Edebiyyeden Nazm ve Eşkâl-i Nazm, haz. Mehmet Atalay, İstanbul: Büyüyenay Yayınları, 2022, 9786257608459, 250 s. - Beşenk, Gamze (FSM Vakıf Üniversitesi, 2022)
Kültürümüzün değerli isimlerinden ve velûd yazarlarından olan Tahirü’l Mevlevî hayatı boyunca sayısız eser kaleme almıştır. Maîşetini sağlamak için çeşitli memuriyetlerde çalışmakla birlikte öğretmenlik de yapmış ve bu mesleği aşkla icra etmiştir. İçinden çıkılması zor konuları bile öğrencilerine açık ve anlaşılır bir anlatımla öğretmeyi başarmıştır. Ona göre “Öğretmek, ilmin zekatı”dır. Bu yazımızda, asıl adı Mehmet Tahir Olgun olan Tahirü’l Mevlevî’nin Tedrisât-ı Edebiyyeden Nazm ve Eşkâl-i Nazm adlı eserini tanıtacak ve eserle ilgili değerlendirmelerde bulunacağız.