Tablet Bilgisayar Aracılığıyla Helicobacter Pylori Testlerinin Otomatik Okunması - Özkan, Haydar; Kayhan, Osman Semih (IEEE, 2016)
H zl Te his Testleri (HTT), hastanelerin mikrobiyoloji laboratuvarlar nda birçok hastal k sa sürede tespit etmek amac yla yayg n olarak kullan lan bir test yöntemidir. Bu testlerin sonuçland r lmas genellikle medikal çal anlar taraf ndan göz ile manuel olarak yap lmaktad r. Test i lemleri esnas nda ilgi alan (Region of Interest (ROI)), penceresinde olu acak çizgilerin her zaman iyi görünmesi mümkün olmamaktad r. Belirgin olmayan çizgilerden dolay yanl de erlendirmeler ortaya ç kabilmektedir. Bu çal mada, Helicobacter pylori (H. pylori) tespiti için kullan lan, lateral erit tarz (L T) HTT testler, tablet bilgisayar arac l yla analiz edildi. Sonuçlar, otomatik ve gerçek zamanl olarak elde edildi ve hekimlerin e-posta ile bilgilendirilmesi gerçekle tirildi. 100 adet L T-HTT testi, geli tirilen HTT okuyucu sistemle otomatik olarak sonuçland r ld ve sistemin hatas z çal t gözlemlendi.

Rapid Diagnostic Tests (RDTs) are commonly used in microbiology laboratory of hospitals to diagnose many diseases in a short period of time. Conversely, the RDTs reading are carried out visually by medical workers. The lines which will appear in ROI (Region of Interest) window might not be possible to be seen clearly in each time during the test process. False evaluations can occur because of tentative lines. In this paper, the lateral flow strip based RDT tests are evaluated by a tablet computer. Automatic and real time results are achieved and the clinicians are informed by an e-mail. 100 of lateral flow strip based RDTs were analysed with the designed RDT reader automatically and it is observed that the proposed system works accurately.
Automatic Reading of Helicobacter Pylori Tests Via Tablet Computer