Cahiliye Şiirinde Bazı Dini Motifler - Bulut, Ali (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2005)
Bu makalenin amacı cahiliye şiirinden örnekler vererek cahiliye Araplarının dini inançlarına açıklık getirmektir. İlk önce cahiliye şiiri ve önemi, cahiliye Araplarında din konularından kısaca bahsedilmiştir. Daha sonra o dönemin dini motiflerini yansıtan cahiliye şiirinden bazı örnekler verilmiştir.