Akif Literatürüne Yeni Bir Katkı: Mehmet Akif Ersoy’un Kur’ân Anlayışına Dair Yapılan Çalışmalar Üzerine Bibliyografik Bir Deneme - Şen, Ercan (FSM Vakıf Üniversitesi, 2015)
Hayatı, şairliği, fikirleri ve mücadelesi bakımından ülkemizde hakkında en çok yazı, makale ve kitap kaleme alınan kişilerden biri hiç şüphesiz Mehmet Âkif Ersoy’dur. Nitekim bu durum matbuatta hem Âkif’in şahsı hem de düşünceleriyle ilgili pek çok araştırma yapılmasına vesile olmuş ve olmaya da devam etmektedir. O kadar ki hakkında yazılan yazıların çokluğu ve çeşitliliği bir süre sonra belirli açılardan söz konusu çalışmaların tasnifini zorunlu kılmış ve bu da bazı bibliyografik çalışmaların yapılmasını gerekli hale getirmiştir. Buradan hareketle biz de Âkif’in Kur’ân’ın anlaşılmasına dair görüşlerini ortaya koymaya çalışan kitap, tez, makale gibi çalışmaları bir araya getirmek suretiyle Âkif’e dair bibliyografik çalışmaların kapsamının genişlemesine katkı sunmaya gayret ettik.
A New Contribution to Literature of Akif: A Bibliographical Essay About Studies Done on the Mehmet Akif Ersoy’s Qur’an Understanding
Keywords: Mehmet Âkif; Kur’ân; Yorum; Literatür; Mehmet Âkif; Qur’an; Comment; Literature