Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Açık Erişim Politikası İlkeleri - FSMVÜ (FSM Vakıf Üniversitesi, 2014)
Eğitim-öğretim, araştırma gibi akademik faaliyetler yapmak üzere 2010 yılında kurulan FSMVÜ, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarına ve kalkınmasına hizmet edecek, toplumun ve sanayinin ve ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte eğitim vermeyi, araştırmalar yapmayı ve araştırma sonuçlarının mümkün olan en geniş çevrelere sunulmasını ilke edinmiştir. Akademik çalışmalarının açık erişim olarak paylaşılması, bu çalışmaların görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırmayı mümkün kılarak, yapılacak yeni araştırmalarda kamu ve özel sektörden daha fazla proje desteği sağlanmasına imkan tanıyacaktır. Bu nedenle FSMVÜ, mensuplarına ait akademik çalışmaları mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırabileceği bir açık erişim mekanizması ve bu kapsamda hizmet verecek bir açık erişim arşivi kurmaya karar vermiştir. FSMVÜ Kütüphanesi, üniversite araştırmacılarına ait çalışmaların uygun formatlarda derlenmesinde, uzun dönemli korunmasında ve en geniş şekilde erişime sunulmasında stratejik bir rol oynayacaktır.
Keywords: Açık Erişim Politikası; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi