Arzu Terzi, Bezmiâlem Valide Sultan - Şafak, Nurdan (FSM Vakıf Üniversitesi, 2018)
Osmanlı Harem´i ve valide sultanlar, Osmanlı tarihinin en çok merak edilen konularının başında gelir. Bu ilgiye rağmen sahadaki literatür hâlâ çok sınırlı sayıdadır. Hatta bazıları hakkında değil monografiler makale dahi kaleme alınmamıştır. Yapılan çalışmaların bir kısmı da akademik çalışma disiplininden uzak, hatalarla doludur. Bununla birlikte son yıllarda akademik disipline uygun güzel monografiler yayınlanmıştır.