Bursalı İsmail Hakkı'nın Eserlerinde Hayatına Dair Anekdotlar - Çeltik, Halil (Gökkubbe, 2006)
İsmail Hakkı, Rumeli'de dünyaya gelmiş; fakat edebiyatımızda Bursalı İsmail Hakkı olarak tanınmış bir şair ve yazardır. O, eserlerinde hayatına dair açıklayıcı bilgiler vermiştir. Bu yazıda, Bursalı İsmail Hakkı'nın eserlerinde hayatına dair verdiği anekdotlar toplanmıştır. Ismail Hakkı was born in Rumeli; but, he is a poet and writer in Turkish Literature who was known as Bursalı Ismail Hakkı. In his works/studies he gave much information about on his own life .In this paper, we collected anecdotes about Ismail Hakkı Bursavi's life from his works.
Anecdotes About The Life of Bursalı Ismail Hakkı
Keywords: Bursalı İsmail Hakkı; Tasavvuf; Şiir; Poetry