Sürdürülebilir Bir Sistem BEP-TR - Özcan, Uğur; İslamoğlu, Asiye Kübra Külünkoğlu (Prchitect, 2017)
Enerji verimliliği; insanların yaşam standardını düşürmeden daha az enerji kullanarak aynı konfor kalitesini yakalayabilmektir. Başka bir deyişle, enerji verimliliği var olan hizmeti sağlamak için enerji tüketimini azaltmaktır. Günlük yaşamımızda, enerjiyi verimli kullanmaya yönelik birçok uygulama yapılabilme olanağı bulunmaktadır. Isıtma, aydınlatma ve soğutma gereksinimlerimizi karşılarken ya da evde elektrikli aletleri kullanırken uygulayabileceğimiz ufak yöntemlerle enerjiyi daha verimli kullanabiliriz. Enerji verimliliği daha az fatura ödemek için değil, kendi yaşamımıza katkı sağlamak için de önemlidir. Örneğin; enerji verimliliği düşünülerek tasarlanmış bir ev kışın daha sıcak, yazın daha serin olacaktır. Bu durum ev ekonomisine de ülke ekonomisine de tasarruf sağlayacaktır. Dünyadaki her ülkede enerjiyi daha verimli kullanmak için çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye'nin enerji verimliliğiyle ilgili alabileceği birçok önlem vardır. Enerji tüketimi azaldığında; ekonomide dışa bağımlılık azalacak, ekonomik iyileşme olacaktır. Bunlar enerji etkin tasarımın yararlarından yalnızca bazılarıdır.