Hasan Akay’ın Âh Vakfı Şiirini Metinlerarasılık Bağlamında Okumak - Şimşek, Rafet (FSM Vakıf Üniversitesi, 2015)
Bu makalede Hasan Akay’ın Âh Vakfı şiiri metinlerarası ilişkiler bağlamında tahlil edilmektedir. Şiirdeki âh ve vakıf kavramlarının kültürel ve geleneksel okuması yapılarak Genette’nin ortakbirliktelik ilişkisi izleğinde şiir, anıştırma, gönderge, açık ve gizli alıntı gibi kapalı metinlerarası ilişkiler yöntemleriyle birlikte irdelenmektedir.
A Reading in the Context of Intertextuality Âh Vakfı by Hasan Akay
Keywords: Hasan Akay; Ebrû şiirleri; Âh Vakfı; Metinlerarasılık; Hasan Akay; Ebrû poems; Âh Vakfı; Intertextuality