Değer Eğitiminin Değer Kazandımaya Etkileri - Binici, Hasan (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)
Günümüzde okullar insan hayatının vazgeçilmez araçlarından bir tanesi oldu. Devlet, vatandaşlarının rekabet gücü yüksek, bilgi ve beceri açısından donanımlı, piyasanın ihtiyacını karşılayacak bireyler yetiştirmek için okullar açmakta ve nesillerini eğitmek için büyük kaynaklar ayırmaktadır. Akademik başarının ve karakter gelişiminin her geçen gün seviyesinin düştüğü bir gerçek olarak durmaktadır. Bu genel olarak dünyanın problemi olduğu gibi özelde ülkemizin de problemidir. Değerler, toplumların hem birikimi hem de geleceğidir. İnsanlık büyük bedeller ödeyerek bugüne gelmiştir. Bu bedellerden edindiği tecrübeler çok kıymetlidir. İnsanlığın bu değerli birikimlerinin insanlığın faydasına olacak şekilde kullanılması önem arz etmektedir. Dünyanın bir tarafında bir olumsuzluktan herkes etkilenmektedir. Olumsuzlukların hepimizi etkilediği bir zamanda olumlu tavır ve gelişmeler de etkiler. O halde dünyaya iyi, güzel, faydalı, problemleri çözecek öneriler getirmek bütün insanların vazifesi olmalıdır. Ülkemizde değerlerimiz çok kıymetli ve henüz kaybetmediğimiz değerlerimiz insanlığın bu problemlerine çözüm getirecek özelliklere sahiptir. Bu değerlerin dünyaya kazandırılması için toplumda yaşanır ve görünür olması aile, toplum ve okullar tarafından bireylere kazandırılmalıdır. Alan taraması yapıldığında ülkemizde de bu konuda yapılmış birçok çalışma mevcuttur. Makale ve çalışmalar tahlil edilerek analizde bulunmuştur. Konunun farkında olunduğu ve çok faydalı öneriler getirildiği görülmektedir. Üstün vasıflara sahip insanların sağlam ilkelerle güzel ve yaşanabilir bir dünya oluşturmak değerlerimizin yaşanmasına bağlıdır. Değerlerimizi gelecek nesillere kazandırmak kurumlarımızın ve toplumuzun en önemli vazifesi olmalıdır.

Today, schools are one of the indispensable tools of human life. The state opens schools to raise individuals who are highly competitive, equipped with knowledge and skills, meet the needs of the market and allocates great resources to educate their generations. It stands as a fact that the level of academic success and character development is decreasing day by day. This is the problem of the world in general, but also of our country in particular. Values are both the accumulation and the future of societies. Humanity has come to this day at great prices. His experience gained from these prices is very valuable. It is important that these valuable savings of humanity are used for the benefit of humanity. Everyone is affected by a negative on one side of the world. At a time when negativity affects all of us, positive attitudes and developments also affect. Then it should be the duty of all people to bring good, beautiful, useful suggestions to the world that will solve problems. Our values are very valuable in our country and our values that we have not lost yet have the characteristics to solve these problems of humanity. In order for these values to be brought to the world, they must be experienced and visible in society and brought to individuals by families, communities and schools. There are many studies conducted on this subject in our country when field scanning is performed. Articles and studies have been analyzed and analyzed. It seems that the issue has been made aware of and very useful suggestions have been made. Creating a beautiful and livable world with solid principles of people with superior qualifications depends on living our values. Imparting our values to future generations should be the most important task of our institutions and society.
The Effects of Value Education on Value Addition
Keywords: Değer Eğitimi; Değer; Eğitim Yönetimi; Liderlik; Value Education; Value; Education Management; Leadership