Ticaret Ortaklıkları Bağlamında Perdenin Kaldırılması Kuramı ve Yargıtay Uygulaması - Çamoğlu, Ersin (Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü, 2016)
Perdenin kaldırılması kararı, tüzel kişinin dürüstlük kurallarına aykırı olarak sorumluluktan kurtulmak amacı ile kullanıldığı hallerde, alacaklılara tüzel kişilik perdesini aralayarak hâkim ortağa ya da tek ortağa başvurma olanağını sağlar. Bir tüzel kişiye salt hâkimiyet hatta bir şirketin tek ortağı ve tek yöneticisi olmak perdenin aralanması kuramının uygulanması için yeterli değildir.
Keywords: İyi Niyet; Hakkın Kötüye Kullanılması; Tüzel Kişi; Perdenin Kaldırılması; Hâkim Ortak