Mimari Tasarımda İfade: Ulusal Öğrenci Yarışması - editörler Hasan Fırat Diker, Mesut Dural (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 2020)
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesince 2019 yılında ilk defa düzenlenmiş olan “Mimari Tasarımda İfade” temalı ulusal öğrenci yarışmasının temel amacı, yurtiçindeki mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin kendi proje dersleri kapsamındaki tasarımları için hazırladıkları sunumları, bu yarışmaya katılma oranı nispetinde bir araya getirip görünür kılmaktı. Bu şekilde, birbirini tanımayan mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerini, kendi yetenek, yaklaşım ve ifade biçimleri doğrultusunda birbirlerinden haberdar etmek amaçlanmıştı. Böylelikle, yarışmamıza katılan Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencilerinin kendi tasarımlardan ziyade tasarımlarını ifade etme biçimlerini öncelemiş ve seçilmiş işleri bu yayın içerisinde sergileme imkanı sunmuş bulunuyoruz.
Keywords: Mimari Tasarım; Architectural design