Elektrik Sayaçlarının Güvenilirliği ve İzlenebilirliği - Çaycı, Hüseyin (T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014)
Bu bildiride, bir durum çalışması olarak, elektrik enerjisi ölçümünde kullanılmakta olan geleneksel elektromekanik sayaçların yeni nesil elektronik sayaçlarla yer değiştirilmesiyle ve sayaçların farklı çalışma koşulları nedeniyle ortaya çıkan, ölçü transformatörlerinin hatalarındaki değişim ve bu değişimin enerji ölçümüne etkileri incelenecek ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verilecektir. In this paper, some results of a case study, concerning the impact of errors of instrument transformers on electricity metering caused by different operation conditions due to replacement of the induction meters by electronic energy meters, will be discussed and recommendations for optimal solution will be given.
Reliability of Electricity Meters and Traceability in Measurements