Kitâbiyât - Öksüz, Mustafa (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2017)
Kitabiyat bölümünde öncelikle Mustafa Öksüz, Hasan Hüseyin Güneş’in Kudüs Megaribe Mahallesi adlı çalışmasını tanıtmaktadır. Y. Turan Günaydın, Mustafa Coşkun’a ait Turgutoğulları: Orta Anadolu’nun Türkmen Beyliği konulu kitabı eleştirel bir yaklaşımla ele alarak Anadolu beylikleri literatürüne katkıda bulunmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından yayımlanan İbrahim Hakkı Konyalı’nın Kayıp Arşivinden İstanbul’da Mimar Sinan Eserleri adlı kitap da Mehmet Kurtoğlu tarafından takdim etmektedir. Son olarak tarih profesörü Yılmaz Kurt 20-24 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen II. Uluslararsı Osmanlı Coğrafyası Arşiv Kongresi adlı etkinliği kendine özgü üslubu ile anlatmaktadır.

In this part, firstly Mustafa Öksüz presents the book called Kudüs Megaribe Mahallesi by Hasan Hüseyin Güneş. Y. Turan Güneş contributes in literature on Anatolian principalities by making critical comments on the book called Turgutoğulları: Orta Anadolu’nun Türkmen Beyliği by Mustafa Coşkun. Mehmet Kurdoğlu presents the book titled İbrahim Hakkı Konyalı’nın Kayıp Arşivinden İstanbul’da Mimar Sinan Eserleri published by Istanbul Metropolitan Municipality Cultur Co. Lastly, Yılmaz Kurt, history professor, expresses his own views about 2nd International Archive Congress on Ottoman Lands organized on November 20 to 24, 2017 in Istanbul.
Book Review