Arap Edebiyatında Beraat-i İstihlal Sanatı - Bulut, Ali (Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2008)
Bu makalenin amacı Arap edebiyatında bedii sanatlardan birisi olan beraat-i istihlal sanatıdir. Makalede bir girişten sonra husn-i ibtida kavrammdan bahsedilmiş , şiirden örnekler verilmiştir. İkinci olarak ise beraat-i istihlal kavramı ele alınmış, şiir ve nesirden misaller verilmiştir.
The Art "Best Beginning" in the Arabic Literature
Keywords: Bedi'; Husn-i İbtida; Beraat-i İstihlal