Mikroşebekelerde Kontrol Yöntemlerinin Bir Uygulaması - Taşkın, Sezai; Gökozan, Hayrettin (T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2014)
Akıllı Şebeke kavramı kapsamında yapılan çalışmalarda şebekenin daha verimli, güvenilir ve çevre dostu bir yapıya getirilmesini sağlayacak yaklaşımlar geliştirilmektedir. Günümüz elektrik şebekelerine yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonu giderek yaygınlaşmaktadır. Bu çalışmada, bir tüketim birimine ait enerji ölçümlerine dayanarak, talep edilen gücün özellikle puant zaman dilimindeki yükünün bir kısmının mikroşebeke güç üretim sistemi tarafından karşılanmasına ait önerilen kontrol yöntemi açıklanmıştır. Bu amaçla mikroşebeke sistemini temsilen hibrit PV ve Rüzgar enerji sistemi verileri kullanılmıştır. Efficient, reliable and environmental consciousness approaches have been developing within the concept of Smart Grid networks. Contribution of renewable energy sources to power networks has been increasing continuously related to environmental sensitiviy and other reasons. In this study, microgrid infrastructure is proposed, and the system operation algorithm is explained. Based on the demand side load, a hybrid (PV and Wind) energy producing and integration details are given.
An Implementation of Control Strategies in Microgrids
Keywords: Smart Grid; Microgrids; Demand Side Management