Günümüz Türk Öyküsünde Kadının Sesi Sempozyumu, 7-8 Mart 2013, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul - Eskin, Şerif (FSM Vakıf Üniversitesi, 2013)
Günümüz edebiyat dünyasının zengin ve verimli damarlarından birini oluşturan öykü alanında kadın yazarların ortaya koydukları eserler ve onların öykü dünyaları 7-8 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen bir sempozyumla ele alındı. Türkiye genelinden çok sayıda akademisyen ve edebiyat eleştirmeninin katıldığı programda son dönemde eserleriyle öne çıkmış olan kadın öykücüler de konuşmacı olarak yerlerini aldılar. Böylelikle sempozyum aynı zamanda güncel bir edebî tartışma-buluşma ortamı işlevi de üstlenmiş oldu.
Keywords: Kadınlar; Türk edebiyatı; Öykü; Women; Turkish literature; Short story