Kudüs’ün Vakıf Haftası/Vakıf Haftasının Kudüsü Vakıf Haftası ve Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumunun Değerlendirilmesi - Güneş, Hasan Hüseyin (Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2017)
20171 yılı, Kudüs özelinde Filistin ve tüm Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler için çok önemli bir yıldır. Elbette bunun nedeni Yavuz Sultan Selim’in Kudüs’ü zapt edişinin beş yüzüncü; Balfour deklarasyonunun2 yüzüncü; Altı Gün Savaşı’nın3 ise ellinci yıldönümünün bu yıla rastlamasıdır. Hâlen çözüm bekleyen Filistin meselesinin ve buna bağlı birçok sorunun gündeme taşınması, tartışılması, bunlara çözümler aranması, Filistinlilerin kendilerini İslam coğrafyasının çeşitli kesimlerinden bilim adamlarına ve sivil kuruluş örgütlerine anlatması, Filistin dışındaki insanların onlarla irtibata geçip yeni ilişki ağları kurması, belki de bu yıl içerisinde yapılması gereken en önemli faaliyetlerden biriydi. Buna ilaveten, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün gayretkeşliğiyle büyük bir adım atılarak meselenin önemine bağlı olarak da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himâyesinde, büyük ve önemli bir organizasyona dönüştü. Organizasyon 8-9 Mayıs 2017 tarihlerinde, İstanbul’da düzenlenen Vakıf Haftası Açılışı ve Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu programıdır.