Uzaktan İzlenebilir Hasta Parametreleri Sistemi - Kuzu, Mükerrem; Taş, Orhun; Tulum, Gökalp (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Biyomedikal Elektronik Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2017)
hastalıklar, felç veya kısmi felç ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklarla hayatlarını sürdürmektedir. Bu hastaların sağlık sistemine maliyetleri oldukça yüksektir. Bu noktada hem erken teşhisin hem de teşhis sonrası hastalıkla ilgili tansiyon, kandaki oksijen yüzdesi ve vücut ısısı gibi yaşamsal verilerin sürekli takibi oldukça önem taşımaktadır. Bu tür verilerin hastane ve poliklinik ortamında kolaylıkla takip edilebilmektedir. Buna karşı hasta parametrelerinin ev ve ofis ortamında takip edilmesi zordur. Ayrıca hastaların sürekli takibi ve hayat standartları düşünüldüğünde hem maliyetli olmakta hem de kolaylıkla uygulanamamaktadır. Günümüzde oldukça gelişmiş olan ve günlük hayatımızda geniş yer tutan kablosuz iletişim teknolojilerinin bu tarz hastalıkların hem erken tanısında hem de teşhisinde kullanılması sağlık alanında köklü değişiklikler getirecektir. Bu çalışmada amaçlanan; tansiyon, kandaki oksijen yüzdesi ve vücut ısısı gibi hayati verilerin sürekli takibini sağlamak ve ilgili sağlık ekibiyle hasta ve hasta yakınları arasında iletişim kurmaktır.