Ebû Üseyd Mâlik B. Rebîa’nın hayatı ve rivayetleri - Özsoy, Adem (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)
Kur’an-ı Kerîm ve Hadis-i Şeriflerin bir sonraki nesle aktarımında sahâbenin rolü ve önemi bilinmektedir. Bu çalışmamızda Ashâbü’n-Nebî içerisinde önemli bir yer tutan sahâbî Ebû Üseyd Mâlik b. Rebîa ve rivayetleri tanıtılmaktadır. Tezimizin birinci bölümünde sahâbe hakkında genel bilgiler verilmiş, ikinci bölümünde adı geçen sahâbînin hayatı incelenerek ailesi, kişiliği, takvası, katıldığı savaşlar ve sahâbe arasındaki konumu üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde ise bu sahâbînin rivayetleri tüm detaylarıyla incelenerek çalışmamız ilim dünyasına takdim edilecek şekle gelmiştir.

The role and importance of the Sahaba, The Companions of The Prophet in the transfer of the Qur'an and Hadith to the next generation is well known. In this study, the life and narrations of Abu Usaid Malik b. Rebia Allah bless him, who occupied an important place in the companions are introduced. In the first part of the our thesis, the general information about the named companion was given. In the second part, the life of the named companion was examined and his family, personality, his position among the other companions and the battles he joined were emphasized. In the third chapter, his narrations have been examined in detail and presented with a study to be presented to the world of science.
FSM Vakıf Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü