Kütüphane Bülteni, 10 - FSM Vakıf Üniversitesi (FSM Vakıf Üniversitesi, 2025)
Fatih Sultan Mehmed'in kütüphanesi, onun entelektüel merakının, çok dilliliğinin ve Doğu ile Batı hikmetini bir araya getirme vizyonunun somut bir yansımasıdır. Bu kütüphaneden günümüze ulaşan eserler sadece bir kitap koleksiyonu olmanın ötesinde, bilimsel tartışmaların yapıldığı, çevirilerin ve özgün eserlerin üretildiği dinamik bir merkez olarak Osmanlı'nın entelektüel gelişimine önemli katkılar sağlamıştır.