Kütüphane Bülteni, 4 - (:unkn) unknown (FSM Vakıf Üniversitesi, 2024)
Kalem Yunanca’da “sulak yerde yetişen kamış, hasır otu, Hint kamışı” manalarına gelen kalamos ile Latince kalamustan Arapça’ya ve oradan Türkçe’ye geçmiştir. Farsça’dan geçen kilk ve hame kelimeleri de Türkçe’de kalem kelimesi yerine kullanılmıştır. Bunlardan başka, kalemin, lügat, ıstılah, hakikat ve mecazi kırka yakın anlamı vardır.