Okul Yöneticilerinin Liderlik Stilleri - Bektaş, Halil (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)
İnsan ve toplumsal düzenin sağlanıp uyumlu ve hukuk kuralları içinde yaşayıp nesillerini sürdürebilmeleri için gruplar oluşturarak yaşamak durumunda kalmışlardır. Bu grupların işlerini düzenli ve verimli yapabilmeleri için bir lidere ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır: biz bu araştırmada insan yaşamında çok önemli bir yer tutan eğitimin, eğitim liderleriyle istenilen düzeye geleceği vurgulandı. Liderlik kavramı çok basit ve anlaşılır görünse de bilim insanları bu konuda çok sayıda araştırma yapmış, sonucunda birçok kavram ortaya çıkmıştır. Çalıştığı kurumun amaçları doğrultusunda kurumunu ileriye taşımak isteyen bir okul yöneticisinin etkili olabilmek için iyi bir lider olması gerektiği anlaşılmıştır. Bu çalışmanın amacı mükemmel bir okul ve okul iklimi yartmak için hangi liderlik türlerini tercih edileceğini farkına varılmasını amaçladık. Tüm liderlik stillerini inceledikten sonra mükemmel bir okul ve okul iklimine ulaşmak için tek bir liderlik stilinin yeterli olmayacağını zamanı ve yeri geldiğinde tüm liderlik stillerinin kullanılması ve uygulanmasının gerekliliği görüldü.